Vyskúšali ste už rozšírenú realitu v mobile? Uvidíte aj samotný 3D model rappera Rytmusa

Published: Dec 02. 2016
rozšírenú realitu AR Break

Dnes by sa už dalo povedať, že v digitálnom svete je možné naozaj všetko. Prednedávnom sa nám naskytla príležitosť spolupracovať s časopisom Break a vytvoriť aplikáciu ktorá sníma rozšírenú realitu. O čo ide?

Poznáte rozšírenú realitu?

Rozšírená realita (augmented reality) je obohatenie skutočného sveta o počítačom generované prvky v reálnom čase. Ide teda o kombináciu reálneho sveta s virtuálnym prostredím. Technológia AR umožňuje človeku v reálnom prostredí vnímať objekty vytvorené v digitálnom prostredí.

Ako to funguje?

rozšírenú realitu break

Pomocou zariadenia so schopnosťou snímať okolie (napríklad mobilný telefón) a aplikáciou na vytvorenie rozšírenej reality zamierite na vybraný objekt a na obrazovke svojho zariadenia uvidíte rozšírenú realitu.

Tento princíp je použitý napríklad v aplikácii Pokémon GO alebo ho používa aj IKEA na plánovanie zariadenia izby, čím zákazníkom uľahčuje predstaviť si katalógový produkt v ich izbe.

 

Ponorte sa s nami do virtuálnej reality

V spolupráci s časopisom Break, hudobníkom a moderátorom Šarkanom a rapperom Rytmusom sme vyvinuli jedinečnú aplikáciu pre rozšírenú realitu. Aplikácia rozšíri titulnú stránku nového čísla časopisu a umožní vám prezrieť si titulnú fotografiu Rytmusa ako 3D model.

 

Stiahnite si aplikáciu pre Android alebo iOS, namierte kameru na titulku časopisu a je to!

 

google_play_badgeappstore_badge

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Tags

Get in Touch with Us: 

Fill in this form, or, if you prefer, send us an email. Don’t worry, we’ll send you an NDA and your idea will be safe.