Remote Office vol.2 Chorvátsko - Pula

Published: Jul 21. 2016
touch4it chorvatsko

Plánovanie a riešenie dopravy

Jeden chopper, dve motorky, tri autá. Nasadení vo dne v noci, ich revírom sú webové a mobilné technológie, ich tempo vývoja je vražedné. Muži (a jedna slečna) z Touch4IT ! Slnečné prímorské prostredie a utužovanie vzťahov medzi kolegami. Tak by sa dal charakterizovať náš týždenný remote office a teambuilding v chorvátskej Istrii, v meste Pula.
 

Remote office koloseum

 

Písal sa prvý júlový víkend. Zo Slovenska sme vyrážali na trikrát, dvojkolesové tátoše pár dní vopred, aby stihli navštíviť okrem iného aj časť Talianska. Cesta pri ideálnych podmienkach trvá z Bratislavy do Puly niečo cez 7 hodín, dve autá si ešte urobili menšiu zastávku v slovinskej Ľubľane. Ak budete mať náhodou tiež cestu okolo, odporúčame parkovať blízko vlakovej stanice, kde vám naši kolegovia ukážu ako využiť parkovanie zdarma, keď zistíte že vlastne nemáte nijaký spôsob ako za neho zaplatiť.

 

ezgif.com-gif-maker (1).gif

 

Do nášho apartmánu v Chorvátsku sme dorazili v nedeľu podvečer. Tak, aby sme sa stihli ubytovať, zoznámiť s prostredím a pripraviť sa na, ako vždy produktívny, pracovný týždeň. Pre časť ľudí bolo chorvátske vysunuté pracovisko už dobre známe, minulý rok sa ho pár z nás totiž zúčastnilo v nedaľekom meste Poreč. Tentokrát ale vo väčšom počte a s ešte väčším nasadením vyskúšať pracovať v prítomnosti prímorského vzduchu.

Hlavnou motiváciou tohtoročnej výpravy Touch4IT bolo:

  • preveriť stav rakúskych, slovinských a chorvátskych diaľnic,
  • otestovať možné ponorkové stavy celej firmy spolužitím na jednom mieste nonstop takmer týždeň,
  • poskytnúť našim novším kolegom pohľad do histórie firmy a načrtnúť jej smerovanie v dohľadnej dobe, v jednej ucelenej prezentácii,
  • odprezentovať niektoré zaujímavé technické témy a poskytnúť pohľad na naše súčasné projekty (vlastné aj zákazkové),
  • vytiahnuť plavky (vrátane jednych špeciálnych), šnorchle, GoPro kamery a užiť si miestne pláže a domácu kuchyňu,
  • … a každý predsa vie, že chorvátske more = slovenské more, takže sme tam ako doma.

Pracujeme a vzdelávame sa v rámci remote office

Ubytovanie sme mali luxusné, zdobila ho veľká terasa a klimatizovaná obývačka, obe miesta nám dovolili pracovať denne aj niekoľko hodín. Kedže sme boli všetci defacto v jednom priestore, práca bola o to efektívnejšia, že sme okamžite mohli spolu kooperovať a nemuseli si kričať (čítaj: písať cez Slack) cez dve poschodia ako doma v Bratislave :)

 

Remote office dom

 

Aj keď nám občas vypadávalo internetové pripojenie, každý robil čo mohol, aby si následne užil či už obednú pauzu, alebo tú popoludňajšiu. Pracovali sme vopred dohodnutý čas, šesť hodín denne. Každý deň dvaja z nás pripravovali obed pre ostatných hladošov (naozaj to nebola sranda variť pre 14 ľudí, ale cestoviny a rybky sú našťastie vďačné jedlá na takúto príležitosť).

Po večernom kúpaní nastal tradičný čas prezentácii. Okrem tej úvodnej o minulom a budúcom smerovaní firmy sme si mohli vypočuť od našich kolegov aktuality zo sveta Applu, Androidu, JavaScriptu, IT bezpečnosti, a súhre medzi grafickým oddelením našej firmy a samotnými vývojármi.
 

 

Voľný čas a aktivity

Zahrali sme si spoločne Dunu, openRA a iné onlinovky.

 

dune

 

Ochutnali sme miestne špeciality (pljeskavica, ligne, skampi, calamari) a sami pripravili tie najlepšie.

 

 

 

Navštívili sme Ľubľanu, hlavné mesto Slovinska (Dračí most, Ľubľanský hrad).

 

most

 

Dobyli sme Koloseum v chorvátskej Pule - najzachovalejší amfiteáter v Európe,

 

colloseum

 

Šnorchlovali a skákali z útesu na poloostrove Kamenjak,

 

holiday

Nemohli sme nezobrať na prechádzku aj tátošov,

 

motorbike

 

Nakupovali sme čerstvé ryby, ovocie a nejaké to domáce na lokálnych trhoch v Pule,

 

market

 

Tí športuchtiví z nás podnikli aj ranný či večerný beh po okolí, využili sme podzemnú telocvičnu pána domáceho, na box, ktorá bola priamo pod našim barákom a nakoniec si poriadne užili narodeninovú party nášho kolegu Lukáša (Niektoré akcie nepotrebujú fotodokumentáciu :) ).

 

Samozrejme náš serverista Dandy nemohol na výlete chýbať :)

 

dandy

 

Náš spoločný, v poradí druhý, pracovno-relaxačný letný trip hodnotíme ako veľmi vydarený. Bol plný zábavy, dobrého jedla, pitia, nezabudnuteľných zážitkov a už teraz sa tešíme opäť o rok na podobnú akciu. Podľa všetkého nám už jedna terasa stačiť nebude :)

 

Photo 07.07.16 9 32 16.jpg

 

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Tags
#teambuilding
#team
#croatia

Get in Touch with Us: 

Fill in this form, or, if you prefer, send us an email. Don’t worry, we’ll send you an NDA and your idea will be safe.